Університет Григорія Сковороди в Переяславі став співорганізатором Всеукраїнського семінару «Партнерство вищої, фахової передвищої та професійної  (професійно-технічної) освіти: потреби та перспективи розвитку»

27 червня 2023 р. відбувся Всеукраїнський семінар «Партнерство вищої, фахової передвищої та професійної  (професійно-технічної) освіти: потреби та перспективи розвитку».

Організаторами семінару виступили Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Головною метою проведення заходу стало налагодження співпраці закладів вищої, фахової передвищої та професійної  (професійно-технічної) освіти через підготовку та імплементацію наукових й освітніх проєктів. В ході семінару відбулось опитування представників закладів фахової передвищої та професійної  (професійно-технічної) освіти щодо освітніх потреб і запитів.

До участі у онлайн заході долучились понад 80 учасників з закладів вищої, фахової передвищої та професійної  (професійно-технічної) освіти Сумської, Київської, Одеської, Черкаської і Тернопільської областей.

Учасникам семінару були представлені доповіді, що стосувались сучасних трендів співпраці вищої та фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти, формуванню eкo-професійних навичок, трансверсальних компетентностей фахівця галузі професійно-технічної освіти, перспектив співпраці закладів вищої та професійно-технічної освіти в контексті реалізації цілей сталого розвитку.

Особливу увагу було приділено перспективам підвищення викладацької майстерності на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі (за результатами проєкту програми ЄС Erasmus+ №619227-EPP-1-2020-UA-EPPKA2-CBHE-JP «UTTERLY: Центри сертифікації викладачів: інноваційні підходи до досконалості викладання»). Адміністративному й викладацькому складу партнерських закладів освіти, присутніх на заході, було представлено можливості до підвищення власної професійної компетентності на базі Центру неперервної освіти «Освіта для сталого розвитку – інтегральне лідерство».

Leave a Reply